Amplasament

Situată pe strada Constantin Brâncoveanu nr 5, biserica se află la jumătatea distanței dintre Calea Domnească la est și Calea Câmpulungului la vest. Parcela bisericii este retrasă de la frontul stradal și accesibilă prin două rânduri de porți din care una la stradă iar cealaltă la curtea bisericii. În urma ultimei intervenții din 2007, curtea, ca și aspectul exterior al bisericii au câștigat enorm, prin amenajarea aleilor și a perimetrului bisericii cu piatră cubică de granit și restituirea parțială a unor lespezi originale din proximitatea zidurilor bisericii. Un ziduleț lung din piatră ce mărginește curtea spre nord, oferind vizitatorilor și enoriașilor odihnă și relaxare, alături de lumânărarul din tablă, onorabil executat, oferă o notă de complexitate ansamblului.

Foarte îngrijită, generoasă ca dimensiuni, curtea este invadată de gazon și perimetrată de vegetație, oferind o perspectivă favorabilă bisericii proaspăt renovate la exterior.

 

Despre proiect

Proiectul se încadrează în Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013 – Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului” – „Domeniul de intervenţie 5.3 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”- Operaţiunea: „Dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice şi activităţilor de marketing specific”.

Contact

Primăria Municipiului Târgovişte

Adresa: Str. Revoluţiei nr. 1-3, cod poştal 130011
Telefon: +40 245 611222 ; +40 245 613928
Fax: +40 245 217951
E-mail: primarulmunicipiuluitargoviste@pmtgv.ro
Website: www.pmtgv.ro

 

 

 

 

 

 

TRAFIC

Sunteți vizitatorul nr.:     
www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro