Amplasament

Situată foarte aproape de zona centrului nou al orașului, în care distingem: Piața Tricolorului cu clădirea Consiliului Județean, Hotelul Valahia și numeroase edificii bancare și accesibilă de pe Calea Domnească, parcela bisericii Sfântul Ștefan Stolnicul se află la adiacența cu girația intersecției Căii Domnești cu B-dul Mircea cel Bătrân.

Biserica dispune de un teren relativ mic ca dimensiune și e învecinată la nord de casa parohială cu care împarte curtea. Ca la mai toate bisericile din oraș, curtea e îngrădită cu un grilaj transparent spre stradă, foarte îngrijit întreținută, având gazon, viță de vie, câțiva copaci și multe flori printre care șerpuiesc aleile pietonale pavate cu dale.

Foarte accesibilă ca amplasament, biserica e una din cele mai interesante ca aspect datorită celor două contraforturi uriașe ce sprijină absidele laterale ale naosului.

 

Despre proiect

Proiectul se încadrează în Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013 – Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului” – „Domeniul de intervenţie 5.3 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”- Operaţiunea: „Dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice şi activităţilor de marketing specific”.

Contact

Primăria Municipiului Târgovişte

Adresa: Str. Revoluţiei nr. 1-3, cod poştal 130011
Telefon: +40 245 611222 ; +40 245 613928
Fax: +40 245 217951
E-mail: primarulmunicipiuluitargoviste@pmtgv.ro
Website: www.pmtgv.ro

 

 

 

 

 

 

TRAFIC

Sunteți vizitatorul nr.:     
www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro